Gastronomie moleculara. Fine dining. Fusion. Restaurantul numarul unu din Bucuresti pe TripAdvisor.com. Cam asta ar fi cartea de vizita The Artist. Noi glumim mai tot timpul ca acolo nu ne ducem sa ne saturam, nici macar sa mancam, ci sa avem parte de un spectacol. Chef Paul se joaca mult cu texturi, culori, arome, dar mai ales cu aburi de zapada carbonica. Uneori e pentru a intensifica gustul prin puterea mirosului (cum a fost cu supa de trufe albe si negre), alteori pare mai mult ca-i pentru efectul vizual.

Ne place ca meniul e scurt, incape pe o pagina si se schimba la cateva luni. De cele mai multe ori nu ne putem hotara la un singur aperitiv sau fel principal si mergem pe varianta de degustare – cate o lingura din fiecare preparat (la propriu). Chiar si asezarea lingurilor in fata ta e o arta. Increngatura de cozi e gandita in asa fel incat sa gusti felurile de mancare in ordinea intensitatii gustului astfel incat sa te poti bucura la maxim de toate.

Chiar daca meniul se schimba, exista un preparat care a ramas acolo in toti anii astia: sorbetul de castravete. Prima reactia a fost “ce desert mai e si asta? castravete?!?”. Dar curiozitatea ne-a cam dat tarcoale si n-am regretat nici o secunda alegerea.

Recomandarea noastra

VEZI MENIUL CURENT

O vizita la the Artist parca nu-i completa fara sorbetul de castravete. Si pentru ca e proaspat, aromat si surprinzator, dar si pentru ca iti da ocazia sa-l vezi in persoana pe Chef Paul. Mai mult nu spunem, ca stricam surpriza.

Bine de stiut

Daca vrei sa faci o surpriza unui prieten pofticios, poti lua din restaurant voucher pentru meniuri de degustare. Pe noi ne-a salvat de multe ori varianta asta si cadoul a fost de efect.

The Artist e pe Calea Victoriei 147, Bucuresti si-si deschide portile de marti pana duminica pentru pranz (12:00 – 16:00) si cina (17:00 – 24:00).

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *