Proaspat intoarsa din Andaluzia, am avut ocazia sa impartasesc celor prezenti in cortul WonderDay un moment tare drag mie, din Cadiz. I-am provocat sa inchida ochii si sa-si inchipuie ce le descriu prin cuvinte.

DSC07499

Mai exact, o sala cu pereti de caramida si barne de lemn pe tavan care se umple, incet, incet. Se aude Flamenco pe fundal, acoperit de discutiile zgomotoase ale spectatorilor. Pe scena intra trei muzicieni – doi vocalisti si un chitarist, iau loc pe taburetele negre. Odata cu primele acorduri de chitara, se sting conversatiile din sala. Vocalistii bat ritmul mai intai cu palmele, dupa care si cu calcaiele in podea. Saray li se alatura imbracata intr-o rochie rosie, cu trena lunga cu volanase. E bruneta, are parul lucios, strans intr-un coc la ceafa si o floare rosie deasupra lui. Isi flutura salul bej, cu franjuri lungi, il lasa sa o invaluie dupa care il alunga. Se joaca si cu trena, pe care-o arunca-n aer cu piciorul, o prinde-n mana si cu ea la nivelul soldurilor face-o pirueta. Ritmul devine din ce in ce mai alert. Saray renunta la pasi ampli. Bate ritmul din picioare. Mai tare, si mai tare. Vezi prin haine cum ii vibreaza fesele, soldurile, carnea de pe maini, obrajii, chiar si floarea rosie din par. Atmosfera e atat de intensa incat uiti sa respiri. Cu doua acorduri blande de chitara momentul a luat sfarsit si ea se transforma intr-o clipa din dansatoarea vibranta intr-o femeie gratioasa care iese natural de pe scena, de parca nimic nu s-a intamplat. Publicul e in picioare. Aplauda frenetic.

DSC06790

O experienta pe care v-o recomand calduros daca ajungeti in Cadiz. Cautati La Perla De Cadiz, o pena in care au loc (de obiecei) vinerea spectacole faine, in special pentru localnicii pasionati de flamenco.

You May Also Like

One comment

Reply

oooo la perla de cadiz!

Superb!

Felicitari pentru tot ceea ce faci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *