Nu e nevoie sa ai o caruta de bani in banca pentru a incepe o mica afacere. Pana la urma, vorba unui sfatuitor de-al Elenei Platon – manager Beautyfood, afacerile e bine sa nu le faci cu banii tai 🙂 Inarmata cu entuziasm si dorinta de a-si urma pasiunea, ea si-a convins un prieten sa investeasca 40.000 de euro in ideea ei. La un an distanta, dupa multa munca, multe salarii de platit, cumparaturi de facut, contabilitate de tinut, e fericita posesoare a unui bistro profitabil. O tine ocupata de dimineata pana seara, insa isi traieste visul si asta o umple de energie.

As mai adauga ca e important sa ai grija cu ce oameni intri in parteneriat si ce cuvant de spus le oferi odata cu investitia. Un partener prost ales poate sa fie batul in roata care sa-ti taie tot elanul, moartea pasiunii. Din punctul asta de vedere, banca poate sa fie o varianta mai buna, insa vine cu niste presiuni si dobanzi mult mai mari.

~.~

Atunci cand hotarasti ca pentru tine prioritatea actuala e sa iti petreci cat mai mult timp cu copilul, va trebui sa-ti reevaluezi stilul de viata si sa vezi care sunt lucrurile fara de care n-ai putea sa traiesti impacata tu cu tine, a explicat Elena Gorun – cofounder Work At Home Moms. In felul asta poti sa-ti stabilesti venitul minim de care ai nevoie si sa-ti faci un plan pentru obtinerea lui.

Mi se pare exact ca trecerea de la un loc de munca stabil, la antreprenoriat. N-o faci (neaparat) pentru bani, ci pentru ca-ti doresti libertate, sa contruiesti, sa te iei tu la intrecere cu tine si sa te dezvolti cat altii in zece ani. Asa si cu lucratul de acasa atunci cand apare bebe. Trebuie sa-ti asumi ca stilul asta de viata vine la pachet cu bani mai putini, dar iti satisface niste nevoi mai importante pentru tine.

Nu cred ca se potriveste oricui si nici nu cred ca e o varianta mai buna sau mai rea decat cea cu un loc de munca de la 9 la 5.

~.~

O metoda de a echilibra da-urile si nu-urile pe care i le spui celui mic e sa te gandesti care sunt principiile dupa care functionezi tu, principiile care te definesc. Gabriela Maalouf, de la Pro Education Academy, a povestit ca ea si-a facut o lista cu principiile astea. Dupa aceea a tot taiat din ele pana cand a ajuns la trei, cele mai importante trei principii pentru ea: siguranta, igiena, nutritie sanatoasa. Daca cel mic facea ceva in contradictie cu aceste principii, spunea mereu nu. Altfel mai inchidea din ochi, mai lasa de la ea. 

image (4) image (5)
*In prima imagine, Elena Gorun ne-a aratat ca se poate lucra cu un bebe alaturi, chiar si atunci cand sa lucrezi inseamna sa tii o prezentare. Jos palaria.

**In a doua imagine, Elena Platon vorbeste despre pasiune, perseverenta, planuri de afaceri si adaptarea din mers.

You May Also Like

2 comments

Reply

Multumiri pentru gandurile si randurile frumoase!:)

Reply

Multumim!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *