In ianuarie 2014, am inceput cursurile de travel journalism din cadrul Matador University.

Matador Networks e cea mai mare publicatie online independenta de calatorii din lume care ajunge in fiecare luna la 3 milioane de cititori. In 2009 a lansat Matador University – program educational prin care pasionatii de calatorii cu veleitati intr-ale scrisului sunt pusi fata-n fata cu jurnalisti si scriitori premiati/publicati. E de invatat, de scris saptamanal, de primit critici constructive, de rescris si de mers inainte.

Dupa patru luni de frecusuri, multa munca si multe lucruri invatate, ma mandresc sa fiu:

Ce-am facut inainte de asta?

In 2001, dirigu’ m-a convins, dupa multe insistente si niscaiva santaj emotional, sa fac impreuna cu Ana, colega mea de banca din liceu, site-ul clasei a X-a Beeee. A iesit albastru, cu butoane sub forma de norisori pe toate partile si continut in mijloc. De-aici si pana la site-ul liceului a fost doar un singur pas.

Am renuntat la briz-briz-uri si ne-am concentrat pe continut. Am organizat prima lansare din viata noastra cu presa si invitati. Voci tremurande, genunchi inmuiati, dar una peste alta a iesit bine. Ne-am ales cu o colaborare cu ziarul Cotidianul si cu un prieten drag chiar si dupa atata timp – Dan Mircea Cipariu.

Au urmat site-ul festivalului “Ziua Adolescentului” facut pentru George Mihaita, mai multe site-uri culturale, premiul special GreenPixel la InfoEducatia si un soft educational de info care a catigat prima editie a “Cupei Siveco”. Cu aceasta ocazia am mers pentru prima oara la un targ international si am vazut ce diferenta mare este intre noi si strainatate. Mai ales de atitudinea. Si s-a terminat liceul.

In primul an de facultate m-am angajat ca redactor la ComputerWorld pentru a avea bani de buzunar si, in acelasi timp, mi-am deschis cu Ana firma. Insightful Solutions. Da, stiu, un nume mai complicat de pronuntat nu cred ca gaseam 🙂

O vreme le-am facut pe toate in paralel: facultate, lucru, firma. La un moment dat am renuntat la firma si m-am mutat in alt departament. De fapt s-a creat special un departament de online cu un singur angajat: eu. Am programat vreo opt luni, dupa care am fost promovata ca Online Manager si am inceput sa-mi construiesc o echipa. Online n-am prea avut ocazia sa fac asa cum mi-as fi dorit eu sa fac, dar am pus umarul la doua proiecte foarte dragi: Scoala de vara PC World Technology tour si DevWorld. Pe ultimul l-am coordonat si pot sa spun ca e cea mai frumoasa amintire din perioada IDG.

Am schimbat lumea alaturi de echipa bookblog.ro, intre 2009 si 2014 m-am ocupat, impreuna cu colegele mele (Alexandra, Ioana, Gabi si Paula), de cel mai cel blog de calatorii viajoa.ro, iar in mai 2013 am pus bazele miniCalatorii.ro – primul blog dedicat calatoriilor cu copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *